Saturday, April 23, 2016

Rose water ႏွင္းဆီရည္လုပ္နည္း

Rose water ႏွင္းဆီရည္လုပ္နည္း

ႏွင္းဆီရည္လုပ္နည္း အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတယ္။ ဒီနည္းက အလြယ္ကူဆံုးလို႔ ယူဆတဲ့အတြက္ နည္းတမ်ိဳးထဲကို  ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။

• ေလာေလာလတ္လတ္ ခူးထားတဲ့ ႏွင္းဆီပန္း (၇)ပြင့္ယူပါ။
• ႏွင္းဆီ ပြင့္ဖတ္ေတြကို ေခၽြၿပီး ၾကက္သီးေႏြးေရထဲစိမ္ပါ။(ပိုးမႊားနဲ႔ ဓာတုေဆးဝါးကင္းစင္ဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္)
• ၿပီးရင္ ေပါင္းအိုး(သို႔) ဒန္အိုး တခုထဲထားပါ။
• အေပၚက ႏွင္းဆီပြင့္ဖတ္နစ္ျမႈပ္ရံု ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ပါ။ (ေရသိပ္မ်ားရင္ အာနိသင္၊ အနံ့ နည္းသြားတတ္တယ္)
• အိုးကို လံုေအာင္ ဖံုးထားၿပီး မီးေအးေအးမွာ နာရီဝက္ခန္႔ ထားပါ။ (မီးကို အပူေပးတယ္ဆိုရံုေလာက္သာ ထားသင့္တယ္။ အပူခ်ိန္ကို အနိမ့္ဆံုးထိေလွ်ာ့ထားပါ)
• ပံုမွန္အားျဖင့္ ႏွင္းဆီပြင့္ဖတ္ အေရာင္ေဖ်ာ့သြားခ်ိန္(သို႔) အရည္က ႏွင္းဆီေရာင္ သမ္းလာတဲ့အခါ အပူေပးတာကို ရပ္လိုက္ပါ။ အေပၚမွာ ႏွင္းဆီပန္း အဆီေတြ ေဝ့တက္လာရင္ ႏွင္းဆီပန္းရည္တခု ရရွိပါၿပီ။
• ရလာတဲ့ ႏွင္းဆီရည္ကို ပုလင္းတခုထဲ သိမ္းဆည္းၿပီး လိုအပ္သလို အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။

မ်က္ႏွာမွာ သံုးရင္ တျခားပစၥည္းေတြနဲ႔ ေရာစပ္သံုးသင့္တယ္။ ေရခ်ိဳးစဥ္ ေန႔စဥ္ထည့္ခ်ိဳးႏိုင္ရင္ ႏူးညံ့ေခ်ာေမြ႕ၿပီး စိုေျပတဲ့ အသားအေရကို ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ေဒါက္တာ ေအးမင္းထူး
၇.၃.၁၅

No comments:

Post a Comment