Thursday, March 31, 2016

ၾကက္ဥေပါင္းလုပ္နည္းသိခ်င္သူမ်ားအတြက္ပါ

ၾကက္ဥေပါင္းလုပ္နည္းသိခ်င္သူမ်ားအတြက္ပါ

က်ိဳင္းတံုၿမိဳ႕မွာေနသူေတြကေတာ့ အလြယ္တကူဝယ္စားႏိုင္ေပမဲ့ အလြယ္ဝယ္မရသူေတြေတာ့ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ၾကက္ဥေလးေတြေရေဆး အေပါက္ေသးေသးေလးေတြေဖာက္ၿပီး အထဲကအကာေတြအႏွစ္ေတြကို စုတ္တံအသစ္နဲ႔စုတ္ထုတ္ၿပီး ဇလံုႀကီးႀကီးထဲထည့္။
ၿပီးေတာ့ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ၿပီးေရာေမႊ။
(ေရလံုးဝမပါရပါ)
ေနာက္ၿပီးစုတ္တံေလးနဲ႔ျပန္စုတ္ၿပီး ေစာေစာကအေပါက္ေဖါက္ထားတဲ့ၾကက္ဥေလးေတြထဲတဝက္စီခန္႔ျပန္ထည့္ေပး (အျပည့္ထည့္ၿပီးေပါင္းရင္ ပြတက္လာၿပီးလွ်ံၾကကုန္မွာစိုးလို႔ပါ)
ၿပီးသြားရင္ေတာ့ၾကက္ဥေလးေတြကိုေပါင္းလို႔ရပါၿပီ
ေပါင္းတဲ့အခါသိရမွာက အဖံုးကိုဆယ္မိႏွစ္ခန္႔ပိတ္ၿပီးရင္ ဆယ္မိနစ္ေလာက္အဖံုးျပန္ဖြင့္လိုက္နဲ႔ေပါင္းေပးရပါမယ္
မိနစ္ 30 ေလာက္ေပါင္းၿပီးရင္ေတာ့က်က္ပါၿပီ။
ၿပီးရင္ေတာ့စားခ်င္သလိုေလးလွီးၿပီး ပဲပုတ္အက်က္မႈန္႔နဲ႔င႐ုတ္သီးမႈန္႔နဲ႔ေရာၿပီးတို႔စားလို႔ရပါၿပီ။

Credit to Waxy Orchid and rightful photo owners

No comments:

Post a Comment