အားလုံးပဲ မဂၤလာပါ ခင္ဗ်ာ...
ဒီတစ္ခါ ဘ၀ခါးခါးက နည္းပညာတစ္ခု ထပ္ေပးပါ့မယ္။
သာမာန္အားျဖင့္ ကြၽန္ေတာ္တုိ႔ဟာ ၾကက္ဥ ဘဲဥ ႏွင့္ အျခားေသာ ဥမ်ားကုိ ျပဳပ္မည္ဆုိပါက မႈလအတုိင္း ေရေႏြးပူထဲထည့္၍ က်က္ေအာင္ ျပဳပ္ေလ့႐ွိၿပီး ဥ၏ အႏွစ္နဲ႔အကာဟာ တျခားစီ ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။
အခု ကြၽန္ေတာ္ ေျပာျပမည္ ့နည္းပညာက အႏွစ္နဲ႔အကာ ေရာသမသြားေအာင္ ျပဳလုပ္ခ်င္သူမ်ားအတြက္ ရည္ရြယ္ပါတယ္။
(၁)မိမိျပဳပ္လုိေသာ ဥတစ္လုံးကုိ ယူေဆာင္ပါ..
(၂)တီ႐ွပ္ အက်ႌ လက္႐ွည္တစ္ထည္ ႐ွိရပါမယ္...
(၃)ႀကိဳးစေလး ႏွစ္ေခ်ာင္း ႐ွိရပါမယ္...
ဤသုံးမ်ဳိး အဆင္သင့္ ျဖစ္ၿပီဆုိပါက မိမိေရြးခ်ယ္ထားေသာ ၾကက္ဥ(သုိ႔)အျခားေသာ ဥအစိမ္းတစ္လုံးကုိ တီ႐ွပ္ အက်ႌလက္ထဲသုိ႔ထည့္၍ ႀကိဳးျဖင့္ ၾကက္ဥ၏ ဘယ္ညာ ႏွစ္ဖက္မွာ ေသခ်ာစီးထားၿပီး အက်ႌလက္စကုိကုိင္၍ ပတ္ခ်ာလည္ ေမြ႔ရမ္းလုိက္ပါက ဥ၏ အတြင္းမွ အႏွစ္ဟာ အကာျဖင့္ေရာသမ သြားမွာျဖစ္ပါတယ္။
မီးနစ္အနည္းငယ္ၾကာေအာင္ ေမြ႔ရမ္းၿပီးပါက ၎ ၾကက္ဥကုိျပန္ထုတ္၍ မီးအလင္ေရာင္ျဖင့္ေထာင္ၾကည့္ပါက ေရာေႏွာေနေသာဥသည္ အနီေရာင္အျဖစ္သုိ႔ေျပာင္းလဲေနၿပီး မေရာေႏွာေသးေသာ ဥသည္ အ၀ါေရာင္အဆင့္သာ ႐ွိေနပါမည္။
အႏွစ္ႏွင့္အကာ ေရာေႏွာသြားပါက ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေနသည့္ အုိးထဲမွာ က်က္ေအာင္ထည့္ျပဳပ္ပါ...ၾကက္ဥ က်က္သြားၿပီဆုိပါက အခြံကုိခြာၾကည့္ပါ ပုံပါအတုိင္း ေတြ႔ျမင္ႏုိင္ပါမည္။
©winminphyo
ပုံကုိ တဆင့္ျခင္းၾကည့္ၿပီး လက္ေတြ႔ႀကိဳးစားၾကည့္ပါ။
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္.. ကြၽန္ေတာ္ ဘ၀ခါးခါးပါ။
ဘ၀ခါးခါး✏
No comments:
Post a Comment